dinsdag 24 januari 2012

Seminar over Ongedeelde Aandacht als Levenskunst


Door: Roland van Vliet, filosoof, schrijver, stand up filosoof en oprichter van de academie voor Persoonlijk Meesterschap en Sociale Kunst.


 Hoe kun je leven vanuit tegenwoordigheid van geest? Om het juiste te doen, op het juiste moment, op de juiste manier en naar de juiste persoon is een helderheid van bewustzijn of bewustzijn over het bewustzijn nodig. Dit is een meditatieve houding in het leven van alledag, zelfs in de drukte van het bestaan. Deze houding is te leren als ongedeelde aandacht. Voor leraren, leiders, therapeuten, kunstenaars of alleen ten dienste van de eigen persoonlijke ontwikkeling, bleek deze houding van de ongedeelde aandacht zeer vruchtbaar te zijn. Ongedeelde aandacht is een ‘zijn’-toestand om vanuit verwondering met iedere situatie die zich voordoet om te gaan.
Want wie/wat is origineler dan het leven zelf?!
Steeds weer brengt het leven ons nieuwe gebeurtenissen, lotsbepalingen en ontmoetingen om ons uit te dagen. Vanuit de ongedeelde aandacht nemen we de gehoorsruimte, de uiterlijk en innerlijke ziensruimte waar; een ongescheiden gewaar zijn van deze ruimte zonder denkactiviteit.
Het Ik is alleen aandacht, ongedeelde aandacht, en zo wordt scheppen vanuit het niets mogelijk.  Als je vanuit ongedeelde aandacht denkt, verkrijgt het denken een contemplatief karakter. Het is hierdoor mogelijk dat liefde en wijsheid vrijkomen waarmee we kunstzinnig antwoorden en onze vrijheid vorm geven.

Deze dag wordt ingegaan op:
-          Wat is ongedeelde aandacht;
-          Oefeningen van de ongedeelde aandacht tot meesterschap over je denken.

Er is de mogelijkheid je op te geven voor een cursus ‘Ongedeelde Aandacht als Levenskunst’ door Roland van Vliet, die na de zomervakantie van start zal gaan.

Datum: Zaterdag 10 maart 2012
Tijd: 10.30 – 16.00 uur
Plaats: Cultuurhuis Woudenberg, Dorpstraat 40
Kosten: 40,00 euro
Vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar.
De middagpauze is van 13.00 tot 14.00 uur.
Koffie, thee en vegetarische soep zijn gratis verkrijgbaar.

Voor deze seminar kunt u zich opgeven bij Franny Penraad
Via email: frannypenraad@gmail.com 
of telefonisch: 06-36110684
De kosten voor deze lezing kunt u overmaken op
bankrek.nr. 329896431 o.v.v. Seminar Roland van Vliet



Geen opmerkingen:

Een reactie posten