woensdag 18 januari 2012

VOORAANKONDIGING 2 lezingen Eef Ephraïm




Vrijdagavond 13 en zondagmiddag 15 april
vroeginschrijving aanbevolen, kosten € 30,-
info: martinekrikke@kunstwerkplaatswoudenberg.nl
plaats: Cultuurhuis Woudenberg, Dorpsstraat 40

PASEN 2012.      EEN ANDERE BLIK OP DOOD EN OPSTANDING
De Kunst biedt ons een schat aan informatie over diepe, universele, menselijke waarheden. Zo ook over het oude teken van het Kruis. Kunstzinnige visie èn expressie daarvan raakt de onbevangen toeschouwer rechtstreeks in het hart. Hierdoor kan een heilzaam proces van Zelfkennis en Bewustwording op gang komen, dát uitstijgt boven de gangbare, traditioneel-religieuze betekenis.
Tijdens de 2 presentaties zal aan de hand van vele kleurendia’s van Kunstwerken dit Universele Teken voor Transformatie bekeken en besproken worden. De nadruk zal deze keer vallen op het werk van Marc Chagall ( 1887—1085 ). Deze unieke Kunstenaar van Joods-Chassidische  afkomst heeft nl. zeer veel  Kruisiging taferelen gecreëerd. En wel vanuit zijn eigen spirituele achtergrond, waarin centraal staat de onverbrekelijke band en eenheid van Bron en Verschijning, van Schepper en Schepping.

De heer Eef Ephraim is arts-psychotherapeut ( via psychiatrie en filosofie ) en liefhebber van Kunst als expressie van innerlijke werkelijkheid. Dit is een algemeen menselijk vermogen, dat gemobiliseerd kan worden om bij te dragen aan de ontwikkeling van Levenskunst.


1 opmerking:

  1. Zeer interessant om verschillende interpretaties van Marc Chagall schilderijen te zien. Weet iemand of daar ook foto kunst van beschikbaar is?

    BeantwoordenVerwijderen