woensdag 21 maart 2012

FEESTELIJKE OPENING VAN EXPOSITIE "SYMFONIE DER ONTMOETING"




Feestelijke opening van expositie “Symfonie der Ontmoeting” in het Cultuurhuis 

Na de officiële opening van het Cultuurhuis op 3 maart werd zaterdag 17 maart de eerste expositie in het Cultuurhuis feestelijk geopend door Judith Ravesteijn. De titel van de expositie is “Symfonie der Ontmoeting”. Het aspect ontmoeting komt tot uiting in de “ontmoeting” tussen verschillende technieken die de deelnemende kunstenaars gebruikt hebben. Ieder van hen is de uitdaging aangegaan om nieuwe technieken buiten zijn eigen discipline uit te proberen. Tegelijkertijd verwijst de titel van de expositie naar de ontmoetingsplek die het Cultuurhuis wil zijn voor de gehele Woudenbergse gemeenschap en voor iedereen die een bezoek brengt aan het Cultuurhuis. In haar speech noemde Judith Ravesteijn dit aspect ook.

Gusta Boodt had ter gelegenheid van deze opening een kunstwerk gemaakt waarin symbolisch alle verschillende activiteiten die in het Cultuurhuis een plek gekregen hebben samenkomen. Met panelen van de oude RABO bank had ze een kubusachtig voorwerp gemaakt waarin touwen met verschillende kleuren ieder een eigen rol spelen maar ook samenvlechten tot één geheel. Bij de openingshandeling liet Judith van alle activiteiten, Rabobank, VVV, Oud Woudenberg, de Kunstberg en de bibliotheek in het Cultuurhuis een vertegenwoordiger een touw vasthouden. Ze vertelde dat in het Cultuurhuis veel talent en doorzettingsvermogen samenkomen.

Dit geldt in het bijzonder voor de Kunstberg. Zij hebben tijdens de realisering van deze nieuwe ruimtes te maken gekregen met hele andere bezigheden dan waar ze zich gewoonlijk mee bezig houden. Er moest veel vergaderd worden, er waren financiële beslommeringen, er moesten contacten gelegd en onderhouden worden met vele instanties. Nu het eindresultaat zichtbaar is kan iedereen in Woudenberg van deze talenten meeprofiteren. Judith bedankte iedereen dan ook voor zijn of haar inzet bij de tot stand koming van het Cultuurhuis en deze eerste expositie. Ze memoreerde nog even dat niet alleen de tegenwoordig betrokken kunstenaars hier een rol in gespeeld hebben maar ook alle mensen die in het verleden actief waren bij Project of bij “Woudenberg maakt Woudenberg wijzer” of bij de Kunstroute.

Na dit officiële gedeelte kon iedereen onder het genot van een hapje en een drankje de expositie op de eerste verdieping bewonderen. Alle deelnemers hadden hun eigen genodigden en daarnaast waren er ook officiële genodigden. In de expositieruimte waren zeer verschillende kunstwerken tentoon gesteld. Zowel schilderijen als ruimtelijke objecten waren te bewonderen. 

Wie een beetje het andere werk van de kunstenaars kent herkende hen toch ook wel in deze kunstwerken met een andere techniek hoewel verschillende resultaten erg verrassend waren. Bij het inrichten van deze eerste expositie had men nog wel moeten wennen aan de ruimte, de lichtval en de andere mogelijkheden van tentoon stellen. Maar het resultaat is de moeite van het bekijken waard. Een aanrader voor iedereen die van wat moois wil genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten