woensdag 22 augustus 2012

DRIE DOL DWAZE KINDERKUNST DAGEN



Wie op 15, 16 of 17 augustus langs het Cultuurhuis kwam merkte dat daar een kinderfestijn was. Op de parkeerplaats verrezen schitterende bouwsels van karton en uit het gebouw kwamen klanken van djembé spelers. Bezoekers zagen dat in het gebouw overal kinderen creatief bezig waren in de ruimtes van de Stichting Kunst en Cultuur. 

In de leeshoek op de begane grond was een plek gemaakt voor eet- en drinkpauzes. Kinderen konden een keus maken uit workshops van een halve dag: schilderen, improvisatietoneel, djembé, vilten, boetseren, hutten bouwen en films maken.

 

Voor deze 3 dagen hadden zich via de op alle Woudenbergse basisscholen verspreide inschrijfkaarten 60 kinderen aangemeld. Voor 50 euro konden zij van 10.00 tot 17.00 uur meedoen. Sommigen zijn door het kinderatelier al bekend met de creatieve activiteiten in het Cultuurhuis, anderen niet.
Het weer werkte deze dagen mee. Vooral het huttenbouwdorp en de filmploeg profiteerden hiervan. Bij het huttenbouwdorp werden zelfs parasols neergezet om wat schaduw te creeëren.

Deze Kinderkunstdagen werden voor de 2e keer georganiseerd. Vorig jaar was dit op de oude locatie aan de Dorpsstraat maar toen konden door gebrek aan ruimte minder kinderen meedoen. Volgend jaar wil men de activiteiten in een grote tent laten plaatsvinden en wordt er waarschijnlijk samengewerkt met de kinderopvangorganisaties in Woudenberg. Dan kunnen nog meer kinderen genieten van deze vakkundige uitdaging op creatief gebied. Ondanks de hitte was de sfeer opvallend goed. Kinderen sloten nieuwe vriendschappen. Oudere kinderen hielpen jongere.

Er waren ruim 20 vrijwilligers als leiding actief bij alle workshops en bij de catering. Bij die leiding waren ook jongeren die al jarenlang meedraaien met het Kinderatelier. Dankzij een aantal sponsors werden de Kinderkunstdagen mogelijk gemaakt. Vallei Wonen schonk een geldbedrag waar materialen van gekocht werden, Heart for Wood schonk een grote hoeveelheid karton voor het huttenbouwdorp, Brouwer Wonen gaf een rode loper voor de voorstelling op de slotavond, en Oud Woudenberg zorgde voor kinderkleding uit vroegere dagen voor het maken van beide films.
Natuurlijk zijn meer sponsors bij de volgende Kinderkunstdagen zeer welkom!


Op de slotavond werden alle werkstukken van de jonge kunstenaars geëxposeerd. De leeshoek was deze avond omgetoverd in een zaal voor publiek. Onder grote hilariteit werden beide films vertoond en ook de improvisatietoneelgroepen lieten hun talenten zien. Op woensdag was er een film gemaakt van het sprookje van“Gelukkige Hans”. Op donderdag wilden de oudere kinderen momenten uit de geschiedenis van Woudenberg verfilmen door 2 tijdreizigers daarin terecht te laten komen.
Behalve de verhaaltekst en de filmscènes verzorgden de kinderen ook de benodigde kleding en de requisieten. De films zijn binnenkort op You Tube te zien maar alle kinderen krijgen ook een kopie van “hun” film. Op www.kunstencultuurwoudenberg.nl zijn foto’s te vinden.
Klik hier voor het fotoboek.
Tekst Hannie Lamberink- van de Veen

Edit Kunst en Cultuur Pers:
De foto's van de Drie Dol Dwaze KinderKunst Dagen zijn te bekijken in het fotoboek van Kunst en Cultuur Woudenberg. Alleen via deze link kunt de foto's bekijken. Dat betekend dat de foto's beperkt openbaar zijn op internet. Het fotoboek wordt niet gevonden via zoekmachines.
Mocht u bezwaar willen maken tegen het publiceren van foto's waarop uw kind gefotografeerd staat, dan kunt u een email sturen naar kunstencultuurpers@gmail.com. Wanneer u in de email aangeeft om welke foto(s) het gaat, kunnen wij actie ondernemen om de desbetreffende foto(s) te verwijderen uit het album. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten