zaterdag 15 september 2012

DE KUNST TOT NU TOE EN HOE VERDER? wijziging

Belangrijke wijziging: De lezing van 21 september wordt verplaatst naar 1 februari 2013!
De kunst tot nu toe; en hoe nu verder?
De geschiedenis van de kunst als ontwikkelingsweg.




Lezing  door Bart Keer  

Datum: vrijdagavond 1 februari 2013. Aanvang 20.00 uur (met mogelijkheid tot vervolg, zowel theoretisch als beeldend werken).
Plaats: Schilderatelier van het Kunst en Cultuurhuis Dorpsstraat 40, Woudenberg
Kosten: € 15,-
Aanmelden graag zo snel mogelijk i.v.m. met beperkte plaatsen: martinekrikke@kunstwerkplaatswoudenberg.nl



Meer info:

We zullen enkele voorbeelden bekijken van bijzondere kunstwerken van het oude Egypte tot heden, en nagaan hoe daarin een ontwikkeling van het menselijk bewustzijn is waar te nemen. Vervolgens komt de rol aan de orde die de kunsten nu en in de nabije toekomst zouden kunnen spelen. Waarbij we inzoomen op het beeld van de mens, die, als ‘kroon op de schepping’, over het unieke vermogen beschikt om zelf te scheppen, te creëren. De sleutel ligt misschien wel in de specifiek eigen relatie van elk van de zo verschillende beeldende en muzische kunsten tot de mens. Waarbij de mens dan wordt opgevat als een wezen dat voortdurend in ontwikkeling is.

Er zal deze avond ruimte zijn voor vragen, uitwisseling van waarnemingen en (in het laatste deel) gesprek. We zullen ook kleine, eenvoudige creatieve oefeningen doen.
Deze lezing is tevens een introductie avond voor een vervolg cursus waarvan de aankondiging later volgt, waarin naast de verdieping van de thematiek het zelf creatief worden en kunstzinnig werken centraal zal staan.



Bart Keer (42) is kunstenaar/ vormgever, docent kunstvakken in het voortgezet onderwijs en schrijft sinds 3 jaar columns over kunst en actuele vraagstukken voor Bewust Zijn Magazine. Hij geeft met regelmaat workshops op het vlak van kunst en persoonlijke/ sociale ontwikkeling. Met zijn bedrijf Keerpunt Producties wil hij helpen bij het verder komen met ontwikkelingsvragen en vormgeven van keerpunten. (www.keerpuntproducties.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten