vrijdag 16 december 2011

Cursusaanbod Januari 2012


Het nieuwe jaar staat voor de deur. Een nieuwe periode die volgt op een drukke decembermaand met Sinterklaas, Kerst, Oud en nieuw en veel gezelligheid. 
Januari is bij uitstek de maand van vernieuwing en goede voornemens, zoals meer tijd voor u zelf, creativiteit, ontspanning en beginnen met iets nieuws. 

Kunst en Cultuur Woudenberg biedt ook in 2012 verschillende cursussen aan in de vorm 
van kunst, muziek en cultuur, cursussen voor alle leeftijd- en doelgroepen
. Hieronder vindt u een overzicht van alle cursussen die in januari 2012 van start gaan. 

Ontdek waar uw talenten liggen en volg één of meerdere cursussen. Wat is er mooier dan met andere gelijkgezinden uw talenten, kennis en vaardigheden te ontwikkelen/ vergroten.
Voor meer informatie en de juiste cursus data kunt u contact opnemen met de desbetreffende docent.

Volwassenen Kunst:
Volwassenen Cultuur

Kinderen Kunst en Cultuur


Schilderen met materie
o.l.v. Esther van Veldhuijzen
De bedoeling van deze workshop is dat u met acrylverf verschillende materialen in uw schilderij verwerkt. Dat kan zijn hout, textiel, touw, klei, zand en andere materialen.Door de materialen ontstaan verschillende structuren.  In deze workshop doet u veel ideeën op die u op weg helpen om hiermee lekker aan de slag te gaan.
Lees hier meer informatie>

Boetseren anders
o.l.v. Ellen van Beeck
We werken vanuit een meditatieve houding. De vormen die je boetseert worden werkstukken waar je met hart en ziel aan gewerkt hebt.  De klei verkennen, je laten leiden door je handen, stil worden, genieten, gevoel krijgen voor ruimtelijkheid. Ervaring is niet nodig.

Vilten beginners en gevorderden
o.l.v. Aukje Bor-Stokroos
Losse plukken wol veranderen in tassen, sjaals, sieraden en kleding. In deze cursus leer je natvilten vanaf het begin! Kun je al vilten? Dan is deze cursus ideaal om je te verdiepen in de techniek. De lessen zijn los van elkaar te volgen.
NIEUW telefoonnummer: 06 48941640
Lees hier meer informatie>

Tekenen, schilderen en experimenteren voor kinderen
o.l.v. Angela van Iersel
Tekenen en schilderen is een avontuur op zich en dit gaan we ontdekken door middel van opdrachten en het leren van technieken en experimenteren met materiaal. Daarnaast is er veel ruimte voor fantasie en zelf mooie werken maken.

Tekenen en schilderen voor volwassenen
o.l.v. Angela van Iersel
In deze lessen kunt u heerlijk tekenen en schilderen. De lessen zijn gericht op een persoonlijke aanpak in een prettige werksfeer.
Naast opdrachten en het aanleren van technieken is er veel ruimte om zelfstandig te werken.
Er kan met allerlei materiaal worden gewerkt zoals potlood, houtskool, aquarelverf, acrylverf en olieverf.


Beeldhouwen in steen
o.l.v. Betty Meijbaum
Tijdens de cursus 'Beeldhouwen' werken we met zachte- of middelharde steensoorten, zoals speksteen, serpentijn en albast. Deze stenen zijn goed te bewerken met rasp, vijl, zaag en (hout)beitels. U leert vorm en structuur van de steen te benutten bij het maken van een abstracte- of figuratieve ruimtelijke vorm. Lees hier meer informatie>


Verschillende werkwijze van tekenen
o.l.v. Ellen van Beeck
In deze cursus worden verschillende werkwijzen van tekenen aangeboden zoals; vormtekenen, waarnemend tekenen, geometrisch tekenen, dynamisch tekenen, tekenen met houtskool of pastel tekenen. Tekenen is kijken, spelen, ontdekken en plezier beleven. Ervaring is niet nodig.

Schilderen van kleur naar vorm
o.l.v. Martine Krikke
Het lijkt zo logisch: schilderen doe je met kleuren, maar wat weten we eigenlijk van de kleuren. Hoe ontstaan ze, hoe werken ze met elkaar, hoe werken ze op ons en in ons. Hoe houdt je ze glanzend, hoe verdiep je ze tot aardetinten, hoe worden ze tot vorm.
Steeds opnieuw een ontdekking.

Open atelier volwassenen
Informatie: Yvonne Kors
Heeft u zin om te werken met klei, keramiek, steen, mozaïek of wilt u schilderen maar heeft u daar thuis geen ruimte voor? Of misschien vindt u het leuker om het samen met anderen te doen? Kom dan naar het Open Atelier. Iedere dinsdagochtend en donderdagavond is er een creatieve groep mensen aan het werk in ons Open Atelier.

Kinderatelier op woensdagmiddag
docenten beeldhouwatelier: Yvonne Kors, Franny Penraad
docenten schilderatelier: Angela van Iersel, Els van der Burgh
Kom gezellig schilderen en boetseren in het Open Inloopatelier. Voor kinderen van de basisschool. 
In het beeldhouwatelier wordt gewerkt met klei, beeldhouwen in speksteen, mozaïeken en andere technieken, onder leiding van 2 docenten.
In het schilderatelier is er gelegenheid om te tekenen, schilderen, vilten (hippe tasjes, kralen, schalen enz.), beiden naar eigen fantasie en ontwerp.
Voor het kinderatelier hoef je je niet op te geven. Het is een Open Inloop!

Zelfontwikkeling door kunst
o.l.v. Ellen van Beeck
In deze cursus worden oefeningen aangeboden waardoor je jezelf beter leert kennen. Zintuigen en gevoeligheden worden ontwikkeld en gestimuleerd. Het gaat er niet om wát je doet maar hóe  je het doet. We gaan schilderen op nat papier, meditatief boetseren, licht/duister oefeningen met houtskool,  vormtekenen, dynamisch- en waarnemend tekenen. Ervaring is niet nodig.

Conversatie Engels
o.l.v. Jacqueline van der Korput
Voor iedereen die op de middelbare school wel Engels heeft gehad, maar bij wie het een beetje is weggezakt, voor degenen die graag beter (gemakkelijker) Engels willen leren spreken, is dit de juiste cursus. We zullen veel converseren en, waar nodig, ons ook verdiepen in grammatica.

Improvisatie theater voor kinderen
o.l.v. Corine de Kruijf
Een deftige dame, een stoere bink, een boos meisje of een onhandige meneer. Hoe zou jij die rollen spelen? Door middel van allerlei leuke en grappige oefeningen leer je in deze cursus hoe je een bepaalde rol kunt spelen; hoe je je stem gebruikt en wat je houding is. En vooral ook hoe je samen een verhaal kunt spelen en veel plezier kan maken. Voor kinderen in groep 6 t/m 8.

Naailessen
o.l.v. Marieke Bouman
Deze cursus biedt voor beginners en gevorderden les op eigen niveau. Je kunt stap voor stap het naaien vanaf patroon leren of de fijnere kneepjes van het vak leren als je al basiskennis hebt. Iedereen kan werken volgens eigen wensen en op eigen tempo. Doe mee en maak zelf je eigen unieke kleding! De cursisten dienen zelf hun materiaal en een naaimachine mee te nemen.

Ontspanning/ Meditatie
o.l.v. Hanneke van der Keijl 
In de media is veel aandacht voor de positieve gevolgen van regelmatig mediteren/ontspannen. Steeds meer mensen ontdekken wat het voor hen betekent. In deze cursus zullen we op verschillende methoden van meditatie ingaan die gericht zijn op het ontspannen van het lichaam en het creëren van stilte en rust in je hoofd. Je gaat ontspannen naar huis en kan daarna heerlijk slapen.

Tai Chi
o.l.v.  Frits Koens
Tai Chi is een bewegingsvorm, die bestaat uit langzame, geconcentreerde, soepele bewegingen. Ze komt oorspronkelijk uit China en is aangepast aan de westerse mens. De effecten van Tai Chi op de gezondheid zijn zeer positief. Met name bij senioren is er veel verbetering gemeten bij concentratie, evenwicht (valpreventie) en ademhaling. Daarnaast is het een ontspannen vorm van bewegen die ook het geestelijk welzijn bevordert. Een weg naar levenskunst!? 

Met yoga meer in balans
o.l.v.  Marianne Hoeven-Schuurmans 
Bij yoga staan lichaamsoefeningen en bewust ademen centraal. Dit wordt langzaam en met aandacht gedaan. Yoga is een methode om energie in je lichaam vrij te maken. Door bewust te ademen en de oefeningen geconcentreerd te volgen, kunnen spanningen en pijn uit het lichaam verdwijnen. Het is een goede manier om met stress en depressieve gevoelens te leren omgaan. Yoga is niet gericht op prestatie; je oefent binnen je eigen mogelijkheden. Yoga is dè manier om lichaam en geest in balans te brengen.

Blokfluit spelen  voor volwassenen 
o.l.v. Anita Broekema   
Deze lessen zijn bedoeld voor volwassenen, die ooit blokfluitles gehad hebben en zin hebben om de blokfluit weer ter hand te nemen en samen muziek te maken. Plezier hebben in het musiceren staat bovenaan, maar natuurlijk zullen we ook proberen om het blokfluit spelen te ontwikkelen op het gebied van adem, articulatie, vingertechniek en houding.
Blokfluitisten van elk niveau zijn welkom. Een goede blokfluit is wel een vereiste.

Fluiten met visjes 
Muziekles voor kinderen uit groep 3
o.l.v. Anita Broekema
De kinderen leren op speelse wijze d.m.v. de methode “Fluiten met visjes” muziek maken op de blokfluit. De kikkervisjes in het boekje veranderen langzaam in muzieknoten. Ook wordt er gezongen en gespeeld op ritme-instrumenten. De kinderen ontwikkelen op deze manier hun gevoel voor melodie, ritme, vorm en sfeer in de muziek, maar samen met plezier musiceren is natuurlijk heel belangrijk in deze lessen. 

Blokfluit spelen
voor kinderen vanaf groep 4
o.l.v. Anita Broekema
In deze cursus leren de kinderen blokfluit spelen en noten lezen d.m.v. eigentijdse liedjes.
Ze leren verschillende soorten muziek spelen: van een eenvoudig maanliedje, een swingende tango, een melodie uit de Barok tot moderne muziek met glijnoten.
Samenspelen in een groep, tweestemmig of met een cd-begeleiding maken de lessen extra leuk. En als je thuis elke dag even oefent leer je heel snel.

NIEUWE DATUM: Bouw je eigen gitaar
In deze cursus kun je  je eigen elektrische (bas-)gitaar bouwen. De body is al pre-shaped, maar je kunt daar zelf van alles van maken. De kop van de hals kan volledig worden ontworpen en naar je eigen zin worden gemodelleerd. De kleur van je (bas-)gitaar kun je zelf bepalen. Je kiest een spuitbus in je favoriete kleur(en) en jij bepaalt het allemaal.
In de 5 lessen worden de instrumenten gezaagd, gespoten, in elkaar gezet en tenslotte afgesteld. De kits worden geleverd met snaren, snoer en afstelsleuteltjes.
Dag: vrijdagavond
Tijd: 19.00-21.00 uur
Data:  1e les vrijdag 13 januari 2012      
Kosten: € 195,- p.p  (inclusief (bas-)gitaar.)
Duur cursus: 5 avonden
Opgave en inlichtingen: Lennard Mollema          
e-mail: lennard@moltien.nl


Een overzicht van alle cursussen is te vinden op de website van Kunst en Cultuur Woudenberg en in het cursusboekje 2011-2012.
In de volgende nieuwsbrief vindt u de cursussen die in februari van start gaan. 

Wilt u de nieuwsbrief automatisch ontvangen als email? Vul dan uw emailadres in in op www.kunstencultuurwoudenberg.blogspot.com u wordt doorgelinkt naar een pagina van Feedburner. Daarna ontvangt u een email waarin u wordt gevraagd om het abonnement te bevestigen. U kunt zich ten alle tijde afmelden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten