dinsdag 6 december 2011

Angela van Iersel in beeld


My rock

Een paar jaar geleden kreeg  Angela een kaart met de afbeelding van Ulûru,
de beroemde oranje rots in Australië. De kleuren spraken haar zo aan dat ze besloot dit onderwerp op doek te gaan schilderen.

Angela vertelt over haar schilderij: “De kleuren op het doek waren goed, maar ik vond het in de uitstraling niet sterk genoeg. De rots heb ik toen met verf en zand verder geschilderd en zo is het schilderij verder uitgegroeid tot een geheel eigen werk met als titel: “My Rock”.
Angela schildert graag met olie- en acrylverf en mengt soms de verf met zand.
Het mengen van verf met zand is ontstaan in haar studietijd. Het zand geeft een bijzondere structuur aan de verf en door in dikte te variëren ontstaat er een diversiteit in gelaagdheid van het schilderij.

Het zand heeft nog een langere historie.
Angela groeide op vlak bij de Loonse – en Drunense duinen in Noord Brabant en ze heeft er vele uren doorgebracht, als kind , maar later ook als kunstenaar. Deze duinen vormden  haar  inspiratiebron . ”Voor mij was het een verrassing dat er bij de zee ook duinen waren, voor mij was het natuurlijker dat het zo in het land te vinden was", aldus Angela.
Het schilderij “My Rock” is opgebouwd uit vele lagen verf en zand, en is daardoor zwaar in gewicht. De luchtpartij is okergeel en niet blauw, om meer harmonie in het schilderij te krijgen. Ze heeft er wel een halfjaar aan gewerkt vanwege de droogtijd tussen de lagen met olieverf en zand. 
My Rock” heeft in jan-febr 2009 in Duitsland gehangen in de "Kunstmesse in Sindelfingen"  vanwege haar deelname aan een Kunstprijs en haalde de Finaleronde.
Ze is actief bij de Kunstberg en geeft schilderles aan volwassenen en kinderen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten